אצבע קצרה ברגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

17/12/2010 | 09:44 | מאת: אמא

שלום, יש לי ילד בן שנתיים. שמתי לב שבשתי הרגליים יש לו אצבע אחת (נדמה לי האצבע השלישית) שהיא קצרה יותר מהאצבע שאחריה (בעוד המבנה אצל רוב האנשים הוא מדורג הולך ויורד) אגב, כשהוא עומד על הרגליים כמעט ולא מבחינים אבל כשהוא יושב ומסתכלים על האצבעות אני רואה שהאצבע השלישית בשתי הרגליים קצרה יותר מהרביעית. האם מדובר בפגם אסטתי בלבד או חלילה בפגם המעיד על מחלה גנטית או בעיה אחרת? לי ולבעלי אין אצבע קצרה יותר

19/12/2010 | 16:09 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

בד"כ הבעיה היא אסטתית בלבד. למען הסר ספק, פנו לבדיקת אורתופד ילדים. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול