דורבן ודלקת בגיד אכילס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

03/12/2010 | 21:03 | מאת: צפרדעית

שלום, אני סובלת מזה שני רבות מאד בדלקת בגיד אכילס. כל מה שניסיתי - תרופות, מדרסים, פיזיוטרפיה, דיקור - לא עזר. אני מעוניינת עכשיו לנסות טיפול בגלי הלם, לפני ניתוח שההחלמה ממנו - לפי מיטב הבנתי - ארוכה, ואף אחד מהאורטופדים שדיברתי עימם לא מוכן לתת תשובה כלשהי לגבי סיכויי ההצלחה של הניתוח. גלי הלם נשמעים כפיתרון "קסם" נטול סיכונים ובעל אחוזי הצלחה גבוהים, ובכ"ז, מלבד הנזק לכיס, ישנם סיבוכים או סיכונים שכדאי לדעת אותם לפני תחילת הטיפול? מהם אחוזי ההצלחה, האם סדרת הטיפולים היא חד-פעמית או שיש צורך לחזור על זה כל כמה שנים? ממה עליי להיזהר ולמה עליי לשים לב? תודה על התשובות, צפרדעית.

06/12/2010 | 18:27 | מאת: מיכי מנהיים

גלי הלם הם טיפול בסיממפטומים ולא טיפול בבעיה עצמה, גשי למומחה רציני לכף רגל, הוא אמור לאבחן האם ניתן באמצעים מכניים לפתור את הבעיה, גם ניתוח איננה מילה גסה.

06/12/2010 | 23:15 | מאת: צפרדעית

אבל בניתוח יש סיכונים רבים - זיהומים וטעויות, שאולי עדיף להמנע מהם. כבר נגשתי למספר מומחים רציניים לכף רגל. אחד מהם שלל גלי הלם לחלוטין והשני אמר שייתכן וזה לא יפתור את בעייתי, אבל הוא גם רמז שניתוח עלול שלא לעזור לי (או לפחות הוא לא אמר שבוודאות ניתוח יעזור ואיכות חיי תשתפר והדלקת לא תחזור על עצמה). ושוב אני חוזרת על שאלתי: איך אפשר לדעת שאני ניגשת לטיפול בגלי הלם אצל מישהו רציני ולא "חאפר"? האם יש למישהו המלצות על הטיפול בגלי הלם שנעשה במחלקה האורטופדית בבי"ח וולפסון או בבי"ח רמב"ם? למה עליי לשים לב וממה עליי להזהר?

13/12/2010 | 08:32 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

גלי הלם יכולים לעזור ושווה לנסות לפני ניתוח. בברכה - דר' טיטיון.

13/12/2010 | 14:06 | מאת: צפרעית

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול