אורטרוסקופיה של הקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

12/11/2018 | 02:08 | מאת: יבגניה

שנה וחודשיים לאחר שבר פריקה במלאונרי בקרסול. לפני מספר חודשים הוחלט על הוצאת ברגים וטיפול ארטרוסקופי אחורי עקב זיזי עצם וכאבים.נותחתי לפני שבוע בהרדמה כללית,הוצאו מתכות ובוצעה ארטרוסקופיה לשחרור גיד fhl.אושרה דריכה לפי יכולת והרמת רגל במנוחה. יש לי חוסר תחושה חלקית בעקב מרגישה חום בעקב לסירוגין וכמו מכות חשמל ועקצוצים ומחטים פעם בעקב ופעם בצד החיצוני של העקב עד לאמצע כף הרגל. זה התחיל יומיים לאחר הניתוח.התחושות האלה בתנועות מסויימות ועם הימים התגבר גם להליכה.אציין שללא ההרגשה הזאת הייתי מסוגלת כבר ללכת באופן רגיל, מרגיש שכל תנועה שאני עושה עם הקרסול בעיקר שקשורה לדורסיפלקס או התכופפות או דריכה גורמת לי לתופעות האלה.אני מבינה שאני שבוע לאחר ניתוח אך אינני יודעת עם תופעה כזאת היא חלק מההחלמה או שזה כבר משהו לא תקין שמצריך טיפול.מרגיש כמו עצבים. אציין גם שבשבת הייתי במיון כשזה היה פחות חריף, נבדקו בדיקות דם שיצאו תקינות הפצעים נקיים והרופא המתמחה שבדק אותי אמר כי זה בסדר וחלק מההחלמה ושהכל תקין. אני עדיין לא רגועה ,מרגיש שבמקום שכל יום ארגיש טוב יותר ההרגשה של הכאב הזה נהיית גרועה יותר. אשמח לדעתך אם מצב כזה תקין ואם כן מתי זה יתחיל להיות יותר טוב זה ממש בלתי נסבל יותר מהכאב שסבלתי ממנו לפני הניתוח.תודה

שלום רב ייתכן פגיעה בעצב טיביאלי. ממליץ לפנות למנתח שלך לבדיקה. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

14/11/2018 | 20:18 | מאת: יבגניה

תודה על המענה דר. יש לי עוד שאלה. להגיע לרופא המנתח לצערי זה קצת בלתי אפשרי כי נותחתי בבית חולים ציבורי ולא באופן פרטי לכן אין לי דרך לפנות ישירות למנתח. יש לי עוד שבוע ביקורת.האם השבוע הזה קריטי להמתין? דבר שני במידה וכן יש פגיע בעצב שציינת,מה ניתן לעשות? האם זה נזק בלתי הפיך? תודה

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול