בצקת מח העצם (לזיה אוסטאוכונדרלית)

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

02/11/2018 | 15:25 | מאת: אור

שלום ד"ר, לאחר צילום MRI ובידקת אורתופד נשלחתי למחלרה אורתופדית כף רגל ושם הוחלט לגבס את הרגל (קרסול עד הברך לא כולל) ולראות אם הבצקת תיעלם (17/10/18). אתמול (1/11/18) הלכתי לאורתופד קופת החולים והוא אמר המון דברים שהשאירו אותי בהלם ואשמח לעצתך/הדרכתך: האבחון הוא לזיה אוסטאוכונדרלית פחות מ5מ"מ במשטח העליון של הטלוס שאינו מערב את המפרק. שוחררתי עם גבס דריכה והפנייה לצילום MRI בסוף דצמבר. אלו הם דבריו בנקודות: 1. לטענתו כנראה לא אוכל לחזור לרוץ יותר באופן רגיל. 2. אין טיפול שיחזיר לי את הרגל למצב תקין, העצם זוכרת את המצב וכל העמסת משקל תחדש את הבצקת. 3. הניתוח האפשרי הוא להבריג את האזור הבצקתי כך שלא יתנתק מהעצם ויגרום לנמק באיזור. 4. הגבס אמור למנוע תנועת מפרק על מנת למתן את תהליך ההתנתקות של החלק הבצקתי בתקווה שהחלק יתקשה מעט ויתחבר בחזרה. 5. אם בסופו של דבר יבוצע ניתוח להסרת הבצקת התנועה של המפרק לא תהיה מלאה ואחווה (לא כחוויה נעימה) כאב בנשיאת משקל. עד כמה מה שהוא טוען נכון? קראתי באינטרנט יותר מדי על הדבר הזה וראיתי שיש שלל אפשרויות (מהזרקת סטרואידים למקום ועד ניתוח לגירוד הבצקת והחלמה לבנייה מחדש). בתור רופא, תסלח לי שאני לא שש להאמין לו כי כשיצאתי מהמחלקה האורתופדית יצאתי בתחושה שעוד חודשיים אני אוכל לחזור לכשירות מלאה. בפן אחר, אתה מכיר טיפולים יעילים לתופעה? אורתופדים שלא מוכנים להגיד 'אין מה לעשות' שאפשר לגשת להמשך טיפול אצלם? ממש אשמח להתייחסות למרות אורך ההודעה. המון המון תודה מראש! אור.

שלום רב כל מקרה שונה. לעיתים לאחר תקופת החלמה הקרסול יחזור למצבו הקודם. הבעיה היא לא בצקת אלא אי יציבות של הסחוס במפרק. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול