פענוח בדיקת ct עקב חבלה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

26/10/2018 | 20:52 | מאת: מיכל

התור הקרוב לאורתופד שלי מאד רחוק, אשמח אם תוכל לייעץ האם כדאי ללכת בדחיפות או לא. נכון להיום עדיין הרגל כואבת לי בייחוד לאחר הליכה. תודה רבה! "להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של קרסול וכף רגל שמאל הבדיקה בוצעה בחתכים אקסיאלים עם שחזורים במישורים קורונלים וסגיטלים, ללא הזרקת חומר ניגוד. סיבת הבדיקה: חבלה סיבובית של הקרסול וכף הרגל, לשלול שברים. ממצאים: לא הודגמו שברים או ממצאים פוקליים חשודים בעצמות הקרסול וכף הרגל. פסגת הטלוס הודגמה שמורה. הודגמה עצם טריגונום עם שינויים ארטרוטיים קלים בינה לבין עצם הטלוס האחורית. הודגמה עצם נביקולרית נוספת קטנה )וריאנט אנטומי(. הודגמה באספקט המדיאלי קדמי של עצם הטלוס בליטה גרמית מינימאלית יתכן מצב לאחר איחוי שבר, כמו כן באספקט הקדמי של פטישון המדיאלי נצפתה אי סדירות קורטיקלית ובליטה גרמית מינימאלית - הממצאים עלולים לגרום להפרעה מכנית, נא קורלציה קלינית. הודגמו סימנים של השטחה של כף הרגל. רקמות רכות - ללא ממצא בולט. סיכום: ממצאים כמתואר."

שלום רב לפי רישום הבדיקה לא מדובר בממצאים דחופים. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול