שבר במסרק 5 רגל ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

09/09/2018 | 09:54 | מאת: תמר

שלום, ביום 28.8 שברתי את מסרק 5 ברגל ימין. החלקתי במדרגות. כאב לי אבל לא חשבתי ששברתי עצם. יום למחרת הלכתי לעבודה ובערב הלכתי חצי שעה ברגל למסעדה. צלעתי וזה כאב אבל חשבתי שזה רק שטף דם. בדרך חזרה מהמסעדה זה ממש כאב אז החלטתי לעלות על מונית ונסעתי ב22:00 למכבי יגאל אלון. שם עשו לי רנטגן וראו שיש לי שבר במסרק 5. שבר מלא ללא תזוזה של העצמות. תוכל להגיד לי איזה סוג שבר זה? מצ״ב תמונה של הרנטגן. יש לי גבס קל וסנדל דרקו. ביום יום אני מנסה לנוח עם הרגל למעלה אבל אני בן אדם תזוזתי וקשה לי לא לזוז. אז אני הולכת בבית עם הגבס, מנסה שלא להשען על הצד של הזרת. ובחוץ אני הולכת עם הסנדל. קשה לי יותר ללכת בחוץ גם אם זה מרחקים קטנים אבל כל יום אני רואה קצת שיפור במרחק. רציתי לשאול האם אני יכולה ללכת עד שאני מרגישה שהזמנתי לאותו היום או שמומלץ לא ללכת בכלל? יש לי קביים אבל אני לא מסתדרת איתם. כמה זמן החלמה אתה חושב שתהיה לי? גיליתי שלמטה בכף הרגל שלי יש שטף דם שהוא יותר ״צעיר״ מהשטפי דם שהיו לי לאחר ההחלקה במדרגות. השטפי דם הישנים יותר בגב כף הרגל כבר הפכו לצבע ירוק והנפיחות ירדה אך השטף דם למטה מתחת לכף הרגל הוא עוד כחול. יכול להיות שזה בגלל שאני הולכת אז אני פוצעת את עצמי יותר? מה הדרך הכי טובה להחלים?

שלום רב אין לדאוג לגבי צבע שטפי הדם. מותר ללכת על הרגל במסגרת הכאבים כל עוד לא מגזימים. הסיכוי לעשות נזק קטן ביותר. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול