פענוח MRI כף רגל ימין - אשמח לקבל הסבר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

25/04/2018 | 10:41 | מאת: יעקב

להלן התוצאה: סיגנל לשד העצם במבנים הגרמיים שמור. מפרק הקרסול והמפרקים הסוב טלריים ללא ממצא פתלוגי. נראית בצקת של הרקמות הרכות התת עוריות סביב הקרסול ובגב כף הרגל ובמידה פחות בולטת גם באספקט הפלנטרי של כף הרגל. הבצקת הינה דיפוזית ולאחר הזרקת גדולניום אין עדות להאדרה חריגה באיזור הבצקת. נוזל מודגם גם באספקט הפלנטרי סביב הגידים הפלקסוריים של האצבעות בגובה עצמות המסרק בצורה דיפוזית ללא עדות לקולקציה. אין עדות לגוף זר ברקמה הרכה. לסיכום: בצקת דיפוזית בכף הרגל וסביב הקרסול על רקע לא ברור. ללא עדות לשינוים אינפלמטוריים.

שלום רב לפי זה יש בצקת בכף הרגל, כלומר הצטברות של נוזלים. אין פגיעה בעצמות, מפרקים, גידים. יש לבדוק מדוע מצטברת בצקת זו. תיתכן תסמונת כאב CRPS. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול