חבלת קרסול- שבר סגור

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

07/02/2018 | 07:14 | מאת: קרסול

שלום רב ד"ר בורג, לפני מספר שנים נפצעתי בקרסולי. תחילה היה חשד לשבר גובסתי לפרק זמן של כשלושה שבועות (לטענת הרנטגאי, היה חשד לשבר מזוג טילו- להבנתי שבר תלישה) ולאחר מכן הסירו את הגבס בטענה כי לא קיים שבר וזה בסך הכל נקע. למרות ההבנה כי לנקע לוקח זמן להתרפא הכאבים לא פסקו על כן פניתי לרופא אורתופד. נעשו מספר טיפולים פיזיותרפיים אשר גרמו להחמרה בכאב ואף הופעת נפיחות ודלקת במקביל התבקשתי לערוך בדיקת אולטרסאונד בה נמצא כי יש התעבות atfl. ביקור נוסף אצל הרופא העלה חשד לנגע בטלוס- כדי להבין יותר נשלחתי למיפוי עצמות ובו נמצא: הדגשה דיפוזית קלה במפרק קרסול שמאל- תגובה לחבלה סיבובית, הדגשה קלה במשטח עליון עצם הטלוס- שבר סגור. בבדיקת סיטי שבוצעה כחודש לאחר מיפוי העצמות נמצא מוקד גרמי חופשי בגודל כ-6 מ"מ בין החלק המידאלי של הטיביה, פיבולה וטלוס בסמוך- יכול להתאים לשבב גרמי חופשי. מפרק טיביו טלרי נראה שמור דוצ. ללא עדות ללזיה אוסטאו כונדרלית. אין לראות נוזל יתר במפרק טיביו טלרי דוצ. מפרק סוב טלרי מראה תקין דוצ. רקמות רכות שנסרקות ללא ממצא פתולוגי משמעותי. מהלך הגידים נראה שמור. עברתי לרופא מומחה לכף רגל והוא ראה בדיסק ה-CT (לטענתו) נזק אוסטאו כונדרלי בכיפת הטלוס בצד הלטראלי. בוצעו הזרקות של חומצה ולאחר הטבה חלקית בלבד הוחלט על ניתוח אשר במהלכו נמצא כי הסחוס תקין. (מתוך סיכום הניתוח: "בוצעה סריקה של המפרק סחוס נמצא תקין). שאלתיי הן: 1. האם השבר הסגור שאותו ראו במיפוי התאחה מעצמו? 2. מהו אותו מוקד גרמי חופשי? משהו שהתפרק? 3. אם המפענח רשם שאין עדות ללזיה אוסטאו כונדרלית כיצד הרופא ראה ב-CT (לטענתו) נזק אוסטאו כונדרלי. 4. השבר במשטח העליון של הטלוס זה הנזק האוסטאו כונדרלי? 5. יתכן מצב שההזרקות עזרו לסחוס להתרפא ובעקבות כך הניתוח היה תקין?

שלום רב ייתכן ואכן היה מדובר בשבר מסוג טילו ולכן הפרגמנט החופשי. איני יכול לומר מדוע יש אי תיאום בין תשובת הCT לאורטופד לגבי הנזק האוסטאוכונדרלי אם היה. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL€

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול