פציעה בקרסול - ילדה בת 12

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

26/12/2017 | 15:28 | מאת: יעל

שלום רב, לפני כחודש בתי נפלה וסובבה את הרגל. תוך שניות הקרסול התנפח באופן משמעותי והילדה לא יכלה לדרוך על הרגל. במוקד של קופ"ח עשו צילום בשל חשד לשבר, אך האורטופד במוקד אמר שזה רק נקע וחבשו לה את הרגל בחבישה מרופדת. 5 ימים לאחר מכן, בתי התלוננה שהכאבים העזים לא פוחתים, הנפיחות היתה עדיין גדולה מאד. פנינו לרופאה שטענה שזה נראה לה לגמרי כמו שבר ושלחה למיון. במיון שוב נאמר לנו כי אין שבר, ושוב חבשו בתחבושת מרופדת. מכיוון שלא הייתי רגועה, פניתי אל האורטופד שלי והוא בדק את הילדה והביט בצילומים וקבע שיש שבר, אומנם קטן - אבל יש. הוא הפנה אותנו לבדיקת CT ובינתיים נתן לבתי מרשם לסד מיוחד (כמו מגף) שאמור להוות תחליף לגבס. בדיקת ה-CT בוצעה לפני יומיים, קרי כחודש לאחר החבלה, ובפיענוח נכתב: מבנה גרמי שמור אין לזהות קו חשוד לשבר טרי קו שבר ישן בפטישון המדיאלי לאחר איחוי גרמי מלא של הפרגמנטים במעמד אנטומי ללא עדות לפרגמנטים גרמיים חופשיים תוך מפרקיים ללא עדות לנוזל יתר תוך מפרקי רקמות רכות ללא ממצא בולט שאלתי היא - האם שבר שקרה לפני כחודש יראה בבדיקה כשבר ישן? או שבעבר בתי שברה את הקרסול מבלי להרגיש??? והאם יש צורך לקבע את הקרסול עם גבס או לטפל בדרך כלשהי? יובהר כי הקרסול עדיין נפוח לא מעט, והכאבים שבתי חווה חזקים למדיי (אם כי היא יכולה לדרוך על הרגל) אודה על תשובתכם

שלום רב יש להתיחס בזהירות רבה לפענוחים של בדיקות CT בגיל זה, כיוון שגם וריאנטים אנטומיים או לוחיות צמיחה חצי סגורות יכולות להראות כשבר ישן. ממליץ לפנות שוב אל האורטופד עם בדיקת הCT עצמה לבדוק את מצבה. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול