עזרה בהבנת פיענוח CT קרסול ועצה להמשך טיפול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

17/12/2017 | 12:16 | מאת: אלירן כדורסל

נקיעות חוזרות בקרסול ואחד רציני במיוחד לפני 8 שנים. לפני שבועיים וחצי ננקע פעם נוספת. להלן פיענוח CT: הודגם גופיף עצם באורך עד 15 מ"מ, ממוקם במיקום אנטומי של רצועת ATFL )סדרה 2, חתך 314(, הממצא עלול לגרום לתסמונת תפס אנטרו-לטרלי של הקרסול, דרושה קורלציה קלינית. פסגת הטלוס הודגמה שמורה. הודגמו זיזים בשולי העצמות של המפרק הטיביו-טלרי, מתאים לאוסטאוארטריטיס התחלתי במפרק הטיביו-טלרי. מצב לאחר איחוי שבר בזיז רחיקני של עצם העקב בעבר. הודגמה עצם הסירה נוספת קטנה - וריאנט אנטומי. גופיפי עצם קטנים דגנרטיביים בתוך סיבים של רצועת הדלטואיד, בצמוד לפטישון המדיאלי. התעלה הטרסלית נצפתה חופשית. אשמח מאוד לקבל המלצות להמשך טיפול, שיקום ממש תודה

שלום רב לפי הCT, הקרסול נפגע באופן רציני בשל הנקעים החוזרים. במידה והכאבים הם על פני הרצועה, בהחלט ייתכן כי ניתוח ארטרוסקופי לניקוי האיזור הפגוע יעזור בתסמינים. כמו כן, במהלך הניתוח יש לשקול תפירת הרצועה הקרועה למניעת נקעים חוזרים בעתיד. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

21/12/2017 | 00:00 | מאת: אלירן כדורסל

תודה רבה !

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול