סיבוכי סכרת -קטיעת כף רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

10/08/2017 | 10:54 | מאת: ליזה

אחי בן 57 חולה סכרת נעורים עבר ניתוחים אורטופדיים שבהם קטעו חלק מכף הרגל עקב נמק שהתפתח בעקבות חסימות כלי דם.נכון להיום פועל כלי דם אחד כי בצעו אנגיופלסטיה מוצלחת עם הכנסת סטנט לeia ,אנגיופלסטיה עם הכנסת סטנט לsfa. מתחת לברך זרימה דרך פרונאה בלבד. רב הרופאים המליצו שלא לדרוך על כף הרגל לפי שעה. והמליצו להשתמש בקורקינט ברך. רופא כלי דם אחד אמר שחשוב לדרוך על כף הרגל רגיל כדי להזרים דם ללא צורך בנעל מיוחדת. לא יודעים מה לעשות. שימוש בקורקינט ברך מצריך קיפול הרגל החולה במפרק .האם זה רצוי במצב הזה?

שלום רב ההחלטה להשתמש בהורדת עומס מכף הרגל (לדוגמא על ידי קורקינט שמשעינים עליו את הברך) תלויה במצב כף הרגל והאם הפצע הניתוחי התרפא, ולא במידת אספקת הדם לכף הרגל עצמה לאחר הריפוי. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול