שבר תלישה ישן בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

26/07/2017 | 12:46 | מאת: תמי

שלום, היה לי נקע עם שבר תלישה בקרסול לפני כ 8 שנים. מאז היו מספר נקעים חוזרים, ובכל צילום/US/CT תמיד רואים את הפרגמנט שלא התחבר. עד לאחרונה למעשה לא הרגשתי את זה, ואפילו הקרסול התחזק ולא נפצע בשנתיים האחרונות. בשבועות האחרונים, לאחר שיעורי פילאטיס/חיזוק וכד', כשהיו תרגילים ספציפיים עם עמידה על כריות האצבעות וכן תרגילים לחיזוק קרסוליים - מאז התחיל לכאוב בדיוק מקום השבר. לעיתים זה מתחזק בשילוב של מתיחות שמגבירות את העומס (אציין כי אני מתאמנת קבוע). האם ייתכן שמשהו זז שם? יש בכלל מה לעשות?

שלום רב סיכוי נמוך מאד שהשבר זז. ייתכן ויש דלקת מקומית ממאמץ יתר. ממליץ לנוח קצת ולראות מה קורה. לעיתים זריקת סטרואידים מקומית עוזרת. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול