פענוח MRI לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

25/07/2017 | 19:38 | מאת: מיקי

שלום רב, לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח לשחזור רצועות בקרסול מסוג brostrom gould בגלל אי יציבות בקרסול. במהלך התקופה שלאחר הניתוח נותרתי עם כאבים חריפים. לאחר פנייה למנתח בגין הכאבים והפניה מצדו לבדיקת mri שלאחר הניתוח וחזרה אליו לפענוח, הוא גילה דלקת בקרסול אך לא באזור המנותח. קיבלתי זריקת סטרואידים לקרסול והוא אמר שזו הסיבה לכאבים. היום קיבלתי פענוח ואני מפחד שהדלקת שהמנתח גילה היא לא הבעיה היחידה. להלן הפענוח: התוויה - מעקב לאחר ניתוח בקרסול בעבר. השוואה לבדיקת MRI מתאריך 02/07/2015 ממצאים: בדומה לבדיקה הקודמת, מודגם זיז גרמי באספקט מדיאלי של צוואר הטלוס מלווה בבצקת לשדית דיפוזית מסביב וברקמות הרכות בצמוד. רצועת הדלטואיד בלתי אחידה ובעלת אותות חריגים. מצב לאחר שחזור רצועת ה- ATFL עם עוגן בראש הפיבולה ושינויים פוסט ניתוחיים דיפוזיים ברקמות הרכות. רצועת ה- AITFL והרצועות הלטרליות האחוריות שמורות. כמו כן, אין לזהות קרעים ברצועת הספרינג. ללא הדגמת קרעים בגידים של הקרסול. . הודגמו אצבעות בצורת פטיש 2-5 הפסציה הפלנטרית ללא ממצא חריג. לסיכום: 1. שינויים פוסט ניתוחיים באספקט קדמי-לטרלי של הקרסול לאחר שחזור/אוגמנטציה של רצועת ה- ATFL 2. סימני תפס אנטרו-מדיאלי ידוע וללא שינוי מהותי. אשמח לפענוח, תודה.

שלום רב אין להתייחס לבדיקת הMRI ללא התייחסות למיקום הכאבים. הניתוח עצמו ככל הנראה בסדר. יש סימנים של דלקת וצביטה (התחככות של שתי עצמות) בצוואר עצם הטלוס. יש לפנות למומחה כף רגל וקרסול לבדיקה והחלטה על טיפול. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול