כאב חד בגב הרגל, בכיוון הזרת,לאחר ריצה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

04/07/2017 | 17:04 | מאת: ירון

שלום, אני בן 46, רץ 3-4 פעמים בשבוע כ- 12 ק"מ. בחודשים האחרונים סבלתי מכאבים בעקב שמאל, בחלק הפנימי, קרוב לקשת. בגלל הכאב, רצתי בצורה מעוותת על הרגל הכואבת, כשאני מטה אותה כלפי חוץ. בריצה האחרונה, ניסיתי בנוסף לנחות יותר לכיוון הכריות. במהלך ריצה זו תקף אותי כאב חד דווקא בחלק הקדמי של גב הרגל, בצד החיצוני (לכיוון הזרת). נאלצתי לעצור את הריצה ולצלוע הביתה. מאז עברו יומיים, ואני עדיין צולע וסובל מכאבים. בנוסף, גב הרגל הכואב מעט נפוח ומעט אדום (כשאני לוחץ עליו בעדינות, נשאר סימן לבן). בגדול יש שיפור מסוים בכאב בהשוואה ליום הראשון אחרי הפציעה. רציתי לשאול: מה סביר שקרה לי? האם עלי לפנות לרופא, או לחכות מעט ולראות אם הכאב ממשיך לפחות? תודה רבה מראש, ירון

שלום רב בהחלט ייתכן שבגלל צורת הריצה והמנעות מלחץ על העקב נגרם שבר מאמץ באחד המסרקים. יש לנוח ובמידה ואין שיפור לבצע צילום רנטגן או מיפוי עצמות. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

09/07/2017 | 00:07 | מאת: ירון

תודה רבה על התשובה

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול