כאבים חזקים בקרסול אחרי פציעה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

07/05/2017 | 19:43 | מאת: הדר

ד"ר נכבד שלום! ב19.2.17 עליתי במדרגות ביתי והרגל נתקע לי במדרגות. כך הרגל הסתובבה לי לצד השני לגמרי לצד החיצוני. במיון האורטפד החזיר לי אותה ובצילום אובחן שבר בפטישון הלטרלי+ שבר סיבובי בFibula.כמובן גיבסו עד מתחת לברך. אושפזתי כדי לנתח ובסוף החליטו שהשבר במקום ורק אגיע מדי שבוע לביקורת. כעבור 3 שבועות אמרו לחזור במלואת 7 שבועות,להוריד גבס ולצלם. המתמחה אמר הכל בסדר(התייעץ עם רופא בכיר מחדר סמוך). המליץ על Airמשהו שקניתי לקיבוע והמליץ דריכה חלקית במהלך חודש. כעבור שבועיים וחצי הייתי במרפאה בה אני עובדת בעניין אחר והאורטפד אמר שאני יכולה לדרוך דריכה מלאה ורק עם מקל הליכה שהוא לא רוצה לראות את ההליכון כי חייבת לעבוד על שיווי משקל. כך עשיתי וגם עושה פיזיוטרפיה. באמת לא כאב לי במיוחד.שבועיים לאחר מכן אני חשה בכאבים בחלק הפנימי של הקרסול שהם בלתי נסבלים.עד עכשיו לא השתמשתי במשכחי ם אבל גם במנוחה בערב לא מצליחה להרדם מרוב הכאבים. שאלתי: 1.למה הכאבים האלה הופעו רק עכשיו? 2.האם מותר להעמיס הרבה על הרגל? 3.האם הסיבה היא שלקחתי את השיפור רחוק מדי בצעדים גדולים מדי? אני ממש מיואשת.לא מספיק מה שעברתי ביום הפציעה שוב כואב. כיום אני 11 שבועות בדיוק מיום הפציעה

שלום רב לא אוכל להתייחס ספציפית לפציעה כיוון שלא בדקתי אותך ולא ראיתי צילומים. לעיתים יש כאבים בזמן ההחלמה משברים בקרסול, כיוון שהעומס עולה ככל שהקרסול מבריא. לעיתים יש כאבים בגלל בעיה ספציפית לא מאובחנת ולכן מציע להבדק באופן מסודר. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול