MRI כף הרגל- בבקשה עזרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

21/03/2017 | 00:30 | מאת: שלי

שלום רב היום קיבלתי את פענוח הMRI בכף הרגל והקרסול. קבעתי תור לאורתופד שלי אבל זה רק בעוד כחודש ואני מאוד בלחץ. יש שם כל מיני ממצאים, ואני נורא לחוצה. הכף רגל שלי נורא כואבת כבר מעל לחצי שנה. מישהו יכול לתרגם לי מה הם אומרים שם? פסיה פלנטרית ללא ממצא חריג. הודגם אוסטריגונום במימדים כ- 12x4 מ"מ. הודגם גנגליון ציסט בסמוך בקוטר מירבי כ- 12 מ"מ. הודגמה הצטברות נוזל במפרק הקרסול באספקט הקדמי עם סימני לחץ על הריטנקולום אקסטנסורי. הודגם גם נוזל בין הטאלוס ועצם הנביקולרית עם לחץ על הסינדסמוזיס בין העצמות. לא ניתן לשלול קואליציה פיברוטית בין עקב ועצם נביקולרית. הודגם נוזל במפרקים מטה טרסו פלנגיאלים 4,3,2,1 - סימנים של סינוביטיס. גידים במדור המדיאלי לטרלי וקדמיים הודגמו המשכיים. גיד TP עטוף על ידי נוזל - שינויים טנדינוטיים. תודה רבה

שלום רב אכן ממצאים רבים לא תקינים. ככלל יש להתאים בין הממצאים הקליניים ותלונות החולה לבין הממצאים הרנטגניים, כיוון שייתכן שדברים שעולים בMRI כלל לא מפריעים לך. יש לפנות אל האורטופד יחד עם הבדיקה על מנת לקבל תוכנית טיפול. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול