בדיקת סיגמואידוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

28/08/2005 | 06:46 | מאת: יעל

סבי בן 90 בבדיקת סיטי חשד לגידול במעי הגס. על פי הרופאים הגריאטרים הם לא מתכוונים לטפל. נשאלנו אם אנו רוצים בכל זאת לאשר את האבחנה ע"י ביופסיה בבדיקת סיגמואינדוסקופיה. השאלה הכי חשובה- אנו לא רוצים שיסבול אם זה מיותר, מצד שני אנחנו מאוד רוצים אבחנה ברורה עד כמה בדיקת סיגמואידוסקופיה כרוכה בסבל לקשיש, והאם צריך לעשות אותה רק רופא גסטרו ?

29/08/2005 | 21:05 | מאת: ד"ר אייל גל

בדיקת סיגמואידוסקופיה היא בדיקה קלה יחסית ובעלת סיכון נמוך אך במידה ואין כוונה לטפל גם אם יימצא גידול איני רואה טעם לביצוע הבדיקה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול