גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

02/08/2005 | 01:33 | מאת: ש.ב.

אבי בן 82 נמצא במעקב ירידה במשקל. בבדיקות הדם המוגלובין 12 כאשר ההמוגלובין בחודשים הקודמים היה דומה.לדברי רופאת המשפחה לפי יתר הבדיקות כמו גם הפריטין ושאר הספירה מעידים על אנמיה כרונית. שאלתי האם יש צורך לבצע גם את הברור הגסרואנטרולוגי הנ"ל? האם אין בדיקות אלו קשות מידי עבור אדם בגיל הזה (והדגש הוא על הגיל ומכלול בעיות הבריאות)הסובל בין היתר מי.ל.ד,היפרתירואידיזם,ונמצא במעקב קרדיאלי עקב i.h.d וprolaps קל של המסתם? האם אי אפשר לתת ברזל p.o ולבדוק ת.ד.ש או לחילופין האם יש בדיקה קלה יותר כדי לגלות האם הבעייה היא של דרכי העיכול? והאם זו באמת הסיבה לירידה במשקל?

06/08/2005 | 14:58 | מאת: ד"ר אייל גל

השיקול הוא של הרופא המטפל. אמנם האנמיה אינה מחסר ברזל אך קיימת ירידה לא מוסברת במשקל הדורשת בירור. ייתכן שכדאי להתחיל את הבירור בבדיקות לא פולשניות כגון CT לפני שעוברים לבדיקות פולשניות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול