טעם מר בפה, האם קשור לטבליות B12?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

01/08/2005 | 13:20 | מאת: יפתח

באחרונה גיליתי מחסור בויטמין B12 ומזה שבוע אני נוטל טבליות מתחת ללשון. אתמול התחלתי לחוש טעם מר בלשון כשאני אוכל (ההרגשה - בעיקר במרכז ובאחורי הלשון). אין לי כל תופעות אחרות ולא ערכתי שום שינוי בהרגלי התזונה שלי. בהנחה שאנחנו לא שוללים עדיין גורמים אחרים, האם הוויטמין עשוי להיות קשור לטעם המר?

06/08/2005 | 14:40 | מאת: ד"ר אייל גל

חסר B12 בפני עצמו יכול לגרום לשינוי טעם בלשון וייתכן שהטבליות לא השפיעו. אם הבעיה נמשכת עם שימוש בטבליות ייתכן שכדאי לעבור לזריקות במקום. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול