שנה של שילשולים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

01/08/2005 | 01:08 | מאת: עינת

אני בת 33, לפני שנה חזרתי מסיני עם קילקול קיבה עצבני ביותר, הרופאים לא התרגשו וטענו שזה יעבור, משזה לא עבר עשיתי עשרות בדיקות צואה בהן עלה שוב ושוב שמו של הבלסטו-הומינוס, שלפי הבנתי אין כל טיפול כנגדו מלבד המטרוג'ל שלא ברור כלכך אם הוא עוזר. לא לקחתי את האנטיביוטיקה ועם חלוף הזמן המצד נהייה כרוני כלומר, צואה רכה על גבול השילשול הרך,ולעיתים שומנית כל הזמן, פעם ב4 שבועות במדיוק שלשול קשה ועצבני ופעם בחודש צואה יחסית תקינה, ניסיתי לשנות תזונה ובזמן האחרון אני מרגישה נטולת אנרגיה ורזה מידי, בבדיקות דם שלי יש ירידה בחלבונים. שאלתי: האם יש טעם לנסות עכשיו שנה אחרי את המטרוגיל? אני נוסעת עכשיו להודו, האם לקחת את האנטיביוטיקה שם? האם זה לא יחליש אותי עוד יותר? מה הסיבה לכל השילשולים האלה, האם יש סיכוי שפגתי במעיים שלי באופן בלתי הפיך?

06/08/2005 | 14:06 | מאת: ד"ר אייל גל

בהחלט סביר לנסות את הטיפול במטרוג'יל אם כי כפי שציינת לא ברור אם הטפיל אכן אחראי לשלשולים. מומלץ לעבור בירור רופא גסטרו כדי לשלול מחלות אחרות כגון מחלת מעי דלקתית. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול