מערכת העיכול הפוכה לצצ שני

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

31/07/2005 | 19:32 | מאת: עמית

השבוע נתקלתי במקרה שהמעיים הפוכים כך בכול אופן אמר הרופא לאחד מהמשפחה לאחר c.t יחד עם זאת אמר שאם עושים בדיקת קולונוסקופיה יכול היה להסתיים באסון במקרה זה.שאלתי מדוע לא עושים בדיקה לכול אדם קודם לכן מדובר באדם בגיל 50 שרק עכשיו התגלה מיקום מערכת העיקול.מה היה קורה אילו היה הולך לגסטרוקופיה לפני כן לפני שגילו את ההיפוך

06/08/2005 | 14:00 | מאת: ד"ר אייל גל

מצב של היפוך מערכת העיכול (malrotation) הוא נדיר מאד וכדי לגלותו יש צורך בצילום של מערכת העיכול הקשור לחשיפה לקרינה. לא פרקטי לבצע צילום כזה לכל חולה העומד לעבור קולונוסקופיה. פרט לכך לא ידוע לי על שום "אסון" שעלול לקרות בחולה עם מאלרוטציה העובר אנדוסקופיה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול