עזרה דחופה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/07/2005 | 20:49 | מאת: אופיר

בשבועיים האחרונים ובעיקר בשבוע האחרון, המצב שלי נהיה בלתי נסבל. הכל כרגיל עד שמגיע רגע היציאה. ואז הבטן מתחילה להתנפח ואני צריך לרוץ לשירותים איזה 6-7 פעמים. ואז עוברת איזה חצי שעה ואני מתחיל להרגיש כאבי תופת בבטן. השבוע נאלצתי לעזוב את העבודה פעמיים שבשל כך. אשפזו אותי בבי``ח והם אמרו לי שאין להם מה לעשות ורק גסטרו יכול לעזור לי. יצוין שאני בקופ``ח כללית. כמו"כ יצוין שאני בן 27 ובאופן כללי בריאותי תקינה (אובחן דיברטיקוליטיס אך בדיקות מקיפות נשלל הדיבירטוקוליטיס כמקור האב וכנראה שהמקור זה תסמונת המעי הרגיז). הבעיה שהתור לגסטרו שנותנים זה עוד חודשיים שלושה לפחות. אבל אני כבר לא יכול לחכות ואני סובל כאבי תופת. ולשאלות: 1. מה אתם ממליצים לעשות??? 2. האם שווה יש רופא מומלץ שמבין בתסמונת המעי הרגיז (החשש הוא שזה מה שיש לי)? 3. האם יש לכם רעיון מועיל להרגעת הכאבים או המלצה על רופא ? 4. האם רופא יוכל בכלל לסייע או שאין ממש תרופות יעילות וגם אם אללך באופן פרטי אני שם את כספי על קרן הצבי? יצוין שהדבר היחיד שקצת מרגיע את הכאבים, זו אמבטיה חמה. ויצוין שהיציאות לפעמים יש שלשול ולפעמים עצירות וכו` בתודה ותקווה לתשובותיכם המהירות והיעילות. אופיר

30/07/2005 | 23:15 | מאת: חיפאית

אופיר, בענין תסמונת המעי הרגיז, שווה שתעיין במאמר "מי הרגיז את המעי שלי" , יש הפנייה אליו בצד שמאל של הדף כאן, מתחת לתמונות הרופאים. לבקשתך להמלצה על רופא, יש פורום נוסף - "גסטרואנטרולוגיה - תמיכה", תנסה גם שם. זה באמת אבסורד שהתור שלך לרופא גסטרו כל כך רחוק, זו אחת הבעיות העיקריות ברפואה הציבורית, וחבל מאד שזה כך. אבל אם אתה מאד סובל, תנסה להפעיל את רופא המשפחה שלך, ואולי הוא יצליח לגרום להקדמת התור. תרגיש טוב !

06/08/2005 | 13:04 | מאת: ד"ר אייל גל

לתסמונת המעי הרגיש אין עד היום טיפול תרופתי יעיל וכל הטיפולים רק מקלים על הסימפטומים. תפקיד רופא הגסטרו הוא בעיקר לשלול מצבים אחרים הגורמים להפרעות מהם אתה סובל וטיפול תרופתי המקל על הבעיה (נירבקסל, קולוטל וכו') ניתן לקבל בינתיים מרופא המשפחה שלך. לצערנו התורים לגסטרו בקופת חולים ארוכים מאד ותורים דחופים נשמרים לחולים במחלות קשות כגון סרטן ומחלות מעי דלקתיות. כמו כן אתה יכול להתיעץ ברפואה האלטרנטיבית. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול