ניתוח וריפלוקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/07/2005 | 20:17 | מאת: רוני23

שלום רב, יש לי 2 שאלות: 1. אני הולכת לעבור ניתוח בהרדמה מלאה לא קשור לקיבה. אני סובלת ברפלוקס ובזמן האחרון זה קצת החמיר. אני נוטלת פעמיים ביום לוסק. האם ישנו סיכון כלשהו בניתוח עקב העריפלוקס והאם אני אמורה לעשות משהו מסוים לפני הניתוח. 2. אם הטיפול בלוסק לא עובד איזה אופציות יש לטיפול בריפלוקס. אני אודה על העזרה.

06/08/2005 | 12:59 | מאת: ד"ר אייל גל

בעיית הרפלוקס אינה מפריעה למהלך הניתוח. מעבר לטיפול התרופתי קיימים גם ניתוחים נגד רפלוקס (פונדופליקציה) המתבצעים בשיטה לפרוסקופית (מומלץ בעיקר אם אין תגובה טובה לטיפול התרופתי או קיים בקע גדול בסרעפת). ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול