הקאות מרובות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/07/2005 | 19:27 | מאת: דפנה

אני בהריון, בשבוע 21. עד לשבוע 17 הקאתי, בין פעם לפעמיים ביום. רופא הנשים אמר שצריך פשוט להשלים עם זה. בשבוע 17 חליתי בברונכית וקיבלת זינט למשך עשרה ימים. במהלך עשרת הימים האלו ההקאות פסקו לחלוטין, וכך נמשך בערך שבועיים לאחר קבלת הזינט. השבוע ההקאות חזרו בתדירות של פעם ביום (זה מוזר, אבל אם אני נחה אחר הצהריים אני מקיאה בוודאות, אם לא נחה לרוב לא מקיאה אבל ממשיכה לסבול מהבחילות). רופא הנשים עדיין פוסק שכנראה מדובר בשום דבר אבל אני תוהה - אולי מדובר במשהו שלא קשור להריון, במיוחד מאחר ולאחר נטילת הזינט ההקאות פסקו. אשמח לקבל את חוות דעתך. תודה.

06/08/2005 | 12:56 | מאת: ד"ר אייל גל

ייתכן שמדובר על בעיה של רפלוקס. הבעיה נפוצה מאד בזמן הריון עקב ההורמונים ולחץ הרחם על הקיבה. רצוי לא לאכול וללכת לשכב מיד לאחר מכן אלא לחכות שעתיים וכן מומלץ לשכב עם פלג הגוף העליון מוגבה על כריות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול