טיפול בתרופה AQEFOVIR

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

28/07/2005 | 14:44 | מאת: גלית

אבי, בן 57, חולה באפטיטיס B ובמעקב ברמב"ם קרוב ל-5 שנים. עד עכשיו הוא קיבל תרופה בשם אפיביר(טיפול למיבודין) שיצבה את מצבו. בביקור האחרון שלו נאמר לו שתרופה זו כבר לא עוזרת לו ועליו (בהתאם לתוצאות בדיקות מסויימות) להתחיל תרופה נסיונית חדשה בשם: AQEFOVIR שאינה כלולה בסל הבריאות והיא בעלות של כ-1000 ש"ח בחודש. שאלתי היא: 1. כיצד התרופה פעולת, על מה היא משפיעה? 2. מה התופעות לוואי? 3. מה הסיכויים של הצלחת תרופה זו לכבד? 4. האם ידוע על מקרים של מטופלים שתרופה זו עזרה להם אפילו להחלים? - אשמח לתשובתך בהקדם - הפנו אותי לפורום הזה מפורום מומחי רמב"ם.

05/08/2005 | 21:58 | מאת: ד"ר אייל גל

שם התרופה הוא ADEFOVIR והיא אחת מן התרופות החדשות הפועלות נגד הנגיף במנגנון הפוגע ב DNA של הנגיף. התרופה ניתנת במצבים שהנגיף מפתח עמידות לתרופה למיבודין והיא עוזרת למניעת התפרצות של הנגיף והחמרה בסימני המחלה אם כי בדומה ללמיבודין היא אינה מרפאה את המחלה במרבית המקרים וכשהטיפול מופסק הנגיף חוזר להתרבות ברב המקרים. תופעת הלוואי העיקרית היא פגיעה בתפקודי כליה והיא דורשת מעקב. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול