דימום היסטרי ביציאות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

28/07/2005 | 11:53 | מאת: י.ב.

בן 38 בריא בדר"כ. כבר חודשיים מדמם מהרקטום. אפילו גזים גורמים לדימום. מעבר הצואה גורם לכאב פנימי חד. בבדיקת גסטרו לא נמצאו טחורים ורק נגרם דימום. נשלחתי לבדיקת קולונוסקופיה קצרה, אבל מפחד מההכנה שכוללת חוקנים. לדעתי החוקנים יחמירו את המצב ויגרמו לכאבים ודימום נוסף. עברתי לתזונת מיצים ומים (כבר חודש) בכדי להפחית יציאות. האם ניתן לעשות הקולונוסקופיה ללא חוקן? האם לא קיים סיכוי של ניקוב דפנות המעי? האם ניתן להמנע מזריקת טשטוש בעת הבדיקה? מה דעתכם המקצועית בבקשה?!

28/07/2005 | 16:35 | מאת: אבי

חביבי, לך תעשה את הבדיקה, זה הדבר הנכון, גם אני התלבטתי כמוך אחרי דימומים בצואה. הטשטוש ניתן לטובתך כדי שלא תרגיש כאב, חוקן לא חייבים אם תעבור לדייטת נוזלים כ 4 ימים לפני הבדיקה. קולונוסקופיה (לא וירטואלית)היא בדיקה מצילת חיים, נקודה

29/07/2005 | 15:39 | מאת: י.ב.

אני כבר חודש על דיאטת נוזלים! ירדתי איזה 15ק"ג בחודש וחצי. לא אוכל כמעט כדי להמנע מיציאות. חי על מיצי פירות וירקות ועל מים. היציאות שלי מכילות הפרשות מוגלה ודם. ומחייבים אותי לעשות חוקן לצורך הבדיקה למרות שכל יציאה כואבת ומדממת. למה הם לא מתחשבים במצב קשה?!

05/08/2005 | 15:10 | מאת: ד"ר אייל גל

הכנה ע"י חוקן נעשית בקולונוסקופיה קצרה (סיגמואידוסקופיה) אך אם קשה לך לבצע חוקן ניתן לבקש הכנה ע"י תמיסת סופודקס אותה שותים והיא גורמת לניקוי יסודי של המעי. בדיקה קצרה נעשית לרוב ללא טשטוש והיא אינה כואבת במיוחד. הסיכון לניקוב המעי בפעולה זו נמוך מאד אך קיים. לא ניתן לבצע את הבדיקה ללא כל הכנה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול