הפטיטיס C

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

27/07/2005 | 22:54 | מאת: אפרת

בתשובתך לאיציק לגבי הידבקות בנגיף הצהבת כתבת "ההדבקה של נגיף זה הינה בדכ עי מגע מיני/ מגע עם נוזלי הגוף. עם זאת, קיימת גם העברה מסויימת במשפחות לאנשים במגע הדוק". כידוע לי ( בהתיעצות עם רופא כבד) ההידבקות מנגיף זה היא מזערית ביותר,עוברת מדם לדם אך ההדבקה בעת קיום יחסי מין במקרים נדירים מאוד, וכמובן לא עובר ברוק. ומכאן שגם במגע הדוק במשפחות סיכוי ההדבקה הינו נמוך אלא אם יש מגע של דם לדם.

05/08/2005 | 14:48 | מאת: ד"ר אייל גל

שימי לב לתוספת שלי לתשובתו של ד"ר לוי. אכן ההדבקה במגע מיני מוטלת בספק וגם הסיכון במגע הדוק נמוך ביותר. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול