קוליטיס איסכמי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

27/07/2005 | 07:15 | מאת: ש.פ

מה ההבדל בין קוליטיס איסכמי לקוליטיס כיבי? מה נחשב חמור יותר (מה קודם למה, אם יש סדר התפתחותי)? מהן דרכי הטיפול? תודה

30/07/2005 | 12:09 | מאת: ד"ר אייל גל

קוליטיס איסכמית היא מצב שונה לגמרי מקוליטיס כיבית. מדובר על מצב המופיע לרב במבוגרים ואנשים הסובלים מבעיות של כלי הדם (טרשת עורקים). במצב זה קיימת הפרעה זמנית באספקת הדם למעי הגס וכתוצאה מכך מופיעים כאבי בטן ודימום מפי הטבעת. ברב המקרים ההתקפים חולפים ספונטנית אך לעתים יש צורך לבצע צינטור לפתיחת כלי הדם המוצרים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול