כאבי בטן ובחילות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/07/2005 | 08:32 | מאת: ניבה

שלום רב, בת 32 סובלת מס' ימים מכאבי בטן (קיבה ובטן תחתונה לסירוגין, לפעמים גם באזור המותניים ומקרין לגב) ובחילות. יציאות סדירות ורגילות, לא שילשולים. רופאת משפחה בדקה אותי וגם בדקה את הגרון, אמרה כי זה ויראלי והיא רואה את זה בגרון. כשבקשתי הסבר, צחקה ואמרה שצריך אוניברסיטה בשביל זה. הגרון לא כואב לי והבנתי שגם לא אדום ובכל זאת... היא אמרה לי להימנע ממוצרי חלב מפירות וירקות ונתנה לי כדורים "קל בטן" ו"מוטיליום". חשוב לציין שהכאבים באים והולכים ובעיקר תוקפים לאחר האוכל. אשמח לקבל חוו"ד בנושא. בתודה מראש

23/07/2005 | 01:09 | מאת: ד"ר אייל גל

אני לא יכול לדעת הסיבה בלי לבדוק אותך. מציע שתעשי כדברי הרופאה ואם הבעיה לא תחלוף תבקשי הפנייה לגסטרו. ד"ר גל

24/07/2005 | 14:30 | מאת: ניבה

תודה על התשובה. הופניתי לרופא כללי נוסף שאיבחן את הסימפטומים כבעיית עיכול. הוא נתן לי כדורי PANKREOFLAT ואמר לי לחזור אליו בעוד יומיים. הכאבים והבחילות פחתו בצורה ניכרת אולם היום ראיתי שלצואה שלי יש מעין צבע ירוק-שחור וריח קצת חריף (לא שלשול). האם זו תופעת לוואי של התרופה? האם עליי לחזור אליו כבר היום?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול