התיעצות בתוצאת קולנוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

20/07/2005 | 17:42 | מאת: מטילדה

לפני כשבוע ביצעתי בדי. קולנוסקופיה על רקע דימומים ממושכים (חצי שנה) ,גאזים וקיבה לא סדירה (שלשולים/עצירות). תוצאת הבדיקה:רירית מודלקת מכוייבת ב-15 ס"מ הדיסטליים.נלקחו ביופסיות.(עדיין אין תשובה) תנאי בדיקה: DORMICUM 5 MG+FENTANIL 0.1 MG המכשיר הוכנס עד CECUM ההכנה היתה טובה. : קיבלתי חוקנים CORTIFOAM ENEMA 1X1 א. תוך כמה זמן אמורה להשפיע התרופה? ב. היום החליט הגסרולוג המשפחתי בהחלטה מהוססת לתת לי רפאסל 1 גרם 4 פעמים ביום לחודש ימים. האם הרפאסאל הולך יחד עם החוקנים? והאם אפשר לקחת אותם רק לאחר שקיבלתי תוצאות ביופסיה או לחילופין לחכות ולראות את השפעת החוקנים עלי. האם לכדורים יש משמעות לגבי העתיד , הווה אומר אצטרך לקחת אותם בצורה כרונית? אני שואלת משום שהרופא הגסטרולוג שלי, לצערי, היה קצת חסר סבלנות ל- 8 דקות שהוא הקדיש לי ולכן אינני בטוחה במה שקיבלתי ממנו. אשמח לקבל את תשובתך בהקדם. בתודה מטילדה

23/07/2005 | 00:56 | מאת: ד"ר אייל גל

הדלקת שנמצאה במעי הגס צריכה להגיב בדרך כלל לטיפול בחוקנים תוך מספר ימים. עם זאת מדובר בחוקן המכיל סטרואידים ואינו מומלץ בשימוש ממושך ולכן ניתן לך הרפאסל על מנת להחזיק את מצב הרגיעה בהמשך. ברב המקרים ממליצים להמשיך בטיפול מונע קבוע. ד"ר גל

28/07/2005 | 17:06 | מאת: מטילדה

שלום רב, להלן תוצאת ביופסיה שנילקחה ממני במהלך קולנוסקופיה. אבחנה קלינית: חומר, ריקמה או איבר שנישלחו לבדיקה: מרירית מודלקת ברקטום רירית קולון מודלקת ומכויבת עם מורסות בקריפטות ום ריבוי של תאי פלסמה בבסיס של למינה פרופריה. השינויים יכולים להתאים ל - IBD בבקשה, מה זה אומר? היום אני לוקחת מזה 10 ימים חוקן קצף. האם אפשר לקחת את הפאסל יחד עם החוקן CORTIFOAM? אנה תשובתך המהירה תודה מטילדה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול