מבקשת מאוד תשובה מהירה-תודה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/07/2005 | 06:14 | מאת: [email protected]

אני בת 31 בריאה בד"כ, בבדיקות דם שעשיתי לפני כחודשיים יצא לי פריטין 8 והמוגלובין 11 רופא המשפחה המליץ על כדורי ברזל ובשל נסיון העבר (בהריונות) אני נוטלת מזה כחודשיים פריפל 3 מאז הצואה שלי ממש שחורה ודי רכה אך מדי פעם גם מופיע דם טרי בכמות קטנה. (לגבי הפריטין לפני כחצי שנה הערך בבדיקה היה 60). לא כ"כ התרגשתי כי אני יודעת שכדורי ברזל גורמים לצואה שחורה אך שאלתי היא האם כל זמן שאקח כדורי ברזל המצב יהיה כזה ומה באשר לדימום? מהמאמר שנכתב בפורום בנושא דימום במערכת העיכול נאמר כי השילוב של השניים(צואה שחורה ודימום) יכולים להצביע על דימום במערכת העיכול. שאלה נוספת: תמיד נחשבתי לאחת עם "בטן רגישה" וכמעט תמיד לאחר שאכלתי במסעדות זה היה נגמר בקלקול קיבה אך בשנתיים האחרונות זה הפך לבלתי נסבל כאשר מזונות כמו: מלון,עגבניה,בצל חי, שום חי,גבינה מותכת,בשר אדום שאכלתי פעם ללא בעייה גורמים לי לכאבי בטן חזקים ושלשולים, אני אמנם נמנעת מאכילת מאכלים אלו אך הייתי רוצה להבין את הסיבה לכך ולנסות להתאים ע"י מישהו בעל נסיון לכך תפריט ואם צריך לערוך בדיקות כלשהן,לדעת אילו בדיקות יש לבצע. שאלה נוספת: הסוכר שלי בכל הבדיקות שעשיתי בשנים האחרונות נע בין 85-90 ,כלומר תקין לחלוטין. אך בתקופה האחרונה אני מרגישה שעליי לאכול ארוחות קבועות בלי לפספס ארוחה, אחרת אם אני יוצאת לבלות, זה תמיד נגמר בזה שאני פתאום ללא הודעה מראש, במיוחד עם ]תאום אני אוכלת משהו מתוק מאוד, אני נתקפת כאבי בטן, סחרחורת, שלשולים, אפילו עוויתות שמתבטאות ברעד בלתי רצוני בכל הגוף. רק אחרי שאני נמצאת בשירותים, שותה מים חמים ותמיד ממהרת להגיע הביתה לקחת אקמול ולישון רק אז זה נרגע. זה הגיע למצב שאני ממש חוששת לצאת בערב ומקפידה לאכול את כל הארוחות אם אני יוצאת וחושבת אלפי פעמים מה לאכול כשאני יוצאת (וההרגשה היא שאני חייבת לאכול משהו אפילו קטן כדי שזה לא יקרה. אני יודעת שכתבתי הרבה אך ניסיתי לתאר את הכל כדי שיהיה בידך כמה שיותר מידע, אגב רופא המשפחה שלי שיודע מהכל והמלצת פורום זה ביקשתי ממנו הפנייה לגסטרואנתרולוג, טוען שאין צורך בהפנייה וטוען כי כנראה מדובר בירידת סוכר פתאומית גם אם זה נכון, אני רוצה לדעת את הסיבות כדי לשפר את אורח החיים נ.ב (אני לא היסטרית וזה לא קשור לכל מה שכתבתי) אמי קיבלה אירוע מוחי ראשון בגיל 48 ושני בגיל 53 כשהסוכר אלה היה 380 ולחץ הדם היה גבוה.ווהוריה לקו בארוע מוחי ונפטרו זמן קצר לאחר האירועים, אני יודעת כי אני נמצאת ברמת סיכון גבוהה ומשתדלת לשמור על אורח חיים בריא ולהיבדק מדי חצי שנה (בדיקות דם ולחץ דם) בגלל זה גם חשוב לי לפתור את כל הסיפור הזה. תודה על הקריאה הרבה (אני מקווה שלא בשעת לילה מאוחרת) תודה ואודה לך מאוד מאוד על תשובה מהירה.

23/07/2005 | 01:19 | מאת: ד"ר אייל גל

מציע לך לפנות לדיאטנית כדי לבדוק איזה מזון מתאים לך. לגבי הירידות בסוכר אינני חושב שזה קשור לבעיות קיבה. מומלץ לאכול פחמימות מורכבות (כגון פסטה, דגנים, אורז) ולא סוכרים פשוטים הגורמים לעליה מהירה בסוכר ולאחר מכן צניחה שלו. מכיוון שאת נוטלת ברזל לא ניתן לומר אם הצואה שחורה בגלל זה או בגלל דימום. לגבי הדימום הרקטלי כדאי שתבדקי לפחות ע"י כירורג לשלול טחורים וכו'. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול