second opinion

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/07/2005 | 11:42 | מאת: יצחק

אבי עבר ניתוח להסרת גידול סרטני מהמעי הבדיקה הפתולוגית הראתה שכל בלוטות הלימפה בריאות והגידול לא עבר את הדופן המשך הטיפול הממולץ - מעקב נאמר שטיפול מונע מוריד את סיכויי ההישנות באחוזים בודדים א האם ממומלץ לעבור בדיקת pet לשם ל"יתר בטחון" ב האם הנתונים על טיפול מונע לא אפקטיבי מביאים בחשבון טיפולים מודרניים כמו אבסטין ג האם יש מומחה בעל שם בתחום ל second opinion

22/07/2005 | 23:17 | מאת: ד"ר אייל גל

בגידולים שאינם חודרים את הדופן והבלוטות אינן נגועות (דרגה 2) אין המלצה לטיפול כמותרפי ואכן יתרונות הטיפול בשלב זה אינם מוכחים. תרופות כגון אבסטין אינן ניתנות במצבים אלו אלא רק בחולים עם גרורות מוכחות. בדיקת PET יכולה לגלות גרורות בשלב מוקדם אך לא ברורה ההשפעה על תוצאות הטיפול בהמשך. אינני נוהג לתת המלצות על מומחים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול