מלרוטיישן של המעיים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

13/07/2005 | 09:33 | מאת: מירי

עקב כאבים עזים שהיו לי באיזור מותן ימין כלפי מטה, נעשתה לי בדיקת סי.טי ואובחן כי יש לי מום מולד (אני בת 50) =malrotation CNGHHO.(בדיקת הכליות תקינה לחלוטין) מאז האירוע שהיה לפני כחודשיים לא חזרו הכאבים.בחדר המיון טענו שהכאבים נבעו מסתימות במעיים באיזורים מסויימים עקב המום המולד? לא היה לי חום ולא הקאות אלא כאבים עזים בלבד.נאמר לי שלא ניתן לבצע בי קולונוסקופיה רגילה עקב המבנה האנטומי שלי. בבדיקות דם התגלה שאני אנמית ולפיכך יש צורך לבדוק מה הסיבה לכך. א. מה משמעות "הגילוי" להמשך חיי? ב.אלו בדיקות קיימות שניתן לבדוק המעיים למעט הקולונוסקופיה?תודה, מירי

16/07/2005 | 21:09 | מאת: ד"ר אייל גל

אם לא סבלת מכך עד היום ייתכן שגם לא תסבלי בעתיד ולא בטוח שקיים קשר בין הכאבים ל"גילוי" המום האנטומי. אמנם קשה יותר לבצע קולונוסקופיה במום זה אך זה אינו בלתי אפשרי ובמידת הצורך ניתן לבצע קולונוסקופיה וירטואלית. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול