רפלוקס במאמץ

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/07/2005 | 21:50 | מאת: מיקי

לפני כמהחודשים התחילו לי תופעות קשות של רפלוקס, בעיקר בזמן אימון בחדר כושר.הסמפטומים היו ראתיים ,חנק ,שגוש חוסם לי את הוושט ובעקבות זה קוצר נשימה. התסמינים היו חיוזרים על עצמם גס בתזונה לא נכונה ,כגון,אוכל מטוגן או שמן ,ושתיית קפה ואלכוהול.אחרי שהתחלתי בטיפול תרופתי אומפרדקס 80מג ביום +מאלוקס +תזןנה נכונה היגשתי הקלה רבה מאד עד היעלמות המחלה ,העניין הוא שבזמן אימון בחדר כושר הבעיה הוחמרה בעיקר בהרמת משקולות,אחרי 5דקות של אימון אני לא יכול לנשום מרגיש גוש בגרון שחוסם לי את הנישמה. עלי לציין שבעבר אובחנתי בטעות כאסמתי .עלי לציין שאני זוכר תופעות כאלה מהילדות כיוןם אני בגיל 35 אבל אף פעם לא בצורה חמורה כזאת שמשבשת לי את החיים .אשמח על תשובה מהירה מצוות הרופאים,והאס אתם ממלציםעל בדיקהגסטרוגקופיה ואנדוסקןפיה .בתודה מראש

16/07/2005 | 21:05 | מאת: ד"ר אייל גל

נראה לי שכדאי במקרה כמו שלך לשקול גסטרוסקופיה עקב התלונות הממושכות ועוצמתן. הרמת משקלות יוצרת לחץ תוך בטני חזק דבר היכול לגרום להחרפת הרפלוקס. רצוי להתרכז באימון אירובי ולהמנע מהרמת משקלות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול