תדירות קולונוסקופיה לקבוצות סיכון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/07/2005 | 12:51 | מאת: יואב

במשפחתי היסטוריה של סרטן המעי הגס. אימי נפטרה בגיל 50, לאבי גילו 2 פוליפים בגיל 57 ולדודתי מצד אבי גילו בימים אלו גידול ממאיר במעי (63) אני בן 34, לבקשתי עברתי קולונוסקופיה בגיל 32 . הבדיקה תקינה. שאלתי: מה התדירות הנדרשת לבדיקה זו, בהתחשב בגילי ובהיסטוריה המשפחתית?

16/07/2005 | 20:53 | מאת: ד"ר אייל גל

אתה אכן נמצא בסיכון מוגבר לסרטן המעי הגס ובאופן רגיל תדירות הבדיקה שעליך לעבור היא אחת ל 5 שנים. במקרה של מקרים מרובים במשפחה יש לשלול תסמונות גנטיות ורצוי לפנות למרפאת יעוץ למשפחות בסיכון כגון זו שנמצאת בבילינסון על מנת לעבור יעוץ משפחתי וגנטי מסודר. במקרים מסויימים תדירות הבדיקה יכולה לעלות לפעם בשנתיים ואף פעם בשנה. ד"ר גל

25/07/2005 | 23:41 | מאת: חוה

אמי לו'קה בסרטן המעי הגס. עשיתי קולונוסקופיה וירטואלית לפני שנה וחצי - סתם ביוזמתי כאקט של מניעה. האם תדירות הבדיקות צריכה לרדת? הווירטואלית מכסה 5-7 שנים.תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול