האם קולונוסקופיה בסל הבריאות ?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/07/2005 | 21:22 | מאת: קרן

האם קולונוסקופיה כבדיקת סקירה מעל גיל 50 בנשים ממומנת ע"י סל הבריאות ? האם קיים הבדל בין קופות החולים בעניין זה ?

16/07/2005 | 00:35 | מאת: ד"ר אייל גל

באופן רשמי הבדיקה אינה קיימת בסל הבריאות לצורך גילוי מוקדם באוכלוסיה בריאה מעל גיל 50 אלא רק דם סמוי בצואה או סיגמואידוסקופיה. אולם אני חושב שרב הקופות נוטות לאשר קולונוסקופיות גם לאינדיקציה זו מכיוון שמדובר במניעה היעילה ביותר לסרטן המעי הגס דבר החוסך בהוצאות בהמשך והיא מאושרת בארצות הברית לצורך גילוי מוקדם. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול