היצרות בקוליטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/07/2005 | 11:34 | מאת: עומר

אובחנתי כחולה ב-U.C. לפני 11 שנים. כבר שלוש שנים אני סובל מהיצרות משמעותית בגובה אצבע מהאנוס (בערך 8 ס''מ של היצרות הצמודים לפי הטבעת). בביופסיות שערכו לי לא נמצאה דיספלזיה. בנוסף המחלה פעילה מאד אצלי, וכוללת פסאודופוליפים מרובים עד גובה 50 ס''מ, ודלקת בכל המעי הגס. השאלה שלי היא האם עקב ההיצרות הסיכון שלי לחלות בסרטן המעי הגס גדול מהסיכון הרגיל של חולה U.C. עם מחלה מעל 10 שנים לכל אורך המעי הגס, מה הסיכון, והאם במצבי מומלץ לי לעשות ניתוח להוצאת המעי הגס. (שאלתי שאלה דומה לפני שבועיים, אך שכחתי לציין את נושא ההיצרות).

16/07/2005 | 00:25 | מאת: ד"ר אייל גל

היצרויות במעי הגס בחולי קוליטיס הן חשודות כממאירות אלא אם כן ניתן לקחת מהן ביופסיות וכן לדגום את המעי מעבר להצרות. במידה וקיימת הצרות שאינה מאפשרת מעבר אנדוסקופ או כשקיימת דיספלזיה בביופסיות מאזור ההצרות יש לשקול כריתה של המעי. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול