הקאות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

10/07/2005 | 19:43 | מאת: ליאת

שלום, מדי פעם יש לי כאבי בטן ואחריהם אני מקיאה באופן רצוני. אחרי שאני מקיאה אני בדרך כלל מרגישה יותר טוב. לפעמים זה קורה אם אכלתי במקום חדש שאני לא מכירה. בזמן שאני אוכלת האוכל טעים לי ולא נראה שהוא מקולקל או משהו כזה. אבל אחרי זמן קצר אני מתחילה להרגיש רע. אני מקיאה בערך פעם בעשרה ימים. לפי מה שאני יודעת זה הרבה יותר ממה שאנשים בריאים אמורים להקיא. יש לציין כי אם אני לא מקיאה אני סובלת מכאבי בטן נוראיים ולכן אני מנסה להקיא באופן רצוני. כולם אומרים לי שכנראה יש לי "קיבה רגישה" אבל מה זה אומר? והאם יכול להיות שלא מדובר בקיבה רגישה אלא אני סובלת מאיזושהיא בעיה? לא בדקתי את זה אף פעם כי זה תמיד בא וחולף ואחרי ההקאה אני חוזרת לעצמי, לא כואבת לי הבטן (עד הפעם הבאה...). אני בת 31, בריאה בדרך כלל, לוקחת פריזמה נגד דיכאון כבר הרבה זמן (וזה לא נגרם מהתרופה הזו כי זה היה לי גם לפני) וגלולות נגד הריון. בנוסף יש לציין כי לפעמים ריחות מגעילים גם גורמים לי להקיא. כשאני נמצאת עם עוד אנשים אני רואה שגם הם סובלים מאותו הריח, אבל להם זה לא גורם להקיא!!! סליחה על אורך השאלה ואשמח לקבל תשובה תודה רבה

16/07/2005 | 00:08 | מאת: ד"ר אייל גל

יש אנשים הנוטים להקאה כתגובה ללחץ או לריחות לא נעימים וכו', לא מדובר בדרך כלל על בעיה במערכת העיכול אלא על תגובה נפשית. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול