תפקודי כבד גבוהים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

10/07/2005 | 11:00 | מאת: בן32

אני לפני ניתוח להסרת השקדים לקחתי המון אנטיביוטיקה במשך השנה מוקסיפן, רפאפן, אוגמנטין, בבדיקות דם התקבלו ALT 47 IU/L CHOLESTEROL 221 MG/DL GGT 125 IU/L TRIGLYCERIDES 174 MG/DL RBC 6.73 MU/L MCV 71 FL MCH 22.6 PG (אציין שאני לא צורך אלכוהול וכו'...) האם יש קשר בין צריכת האנטיביוטיקה הרבה לבין השיבוש בתפקודי הכבד ? לאחר הניתוח אני אצטרך לקחת אנטיביוטיקה ומשככי כאבים , האם זה יכול להזיק לכבד ? איך ניתן להוריד את תפקודי הכבד ? המליצו לי לשתות כל בוקר שמן זית עם מיץ לימון , זה יכול לעזור ? תודה

12/07/2005 | 07:59 | מאת: ד"ר אייל גל

תרופות אנטיביוטיות ובעיקר אוגמנטין עלולות לגרום להפרעות בתפקודי כבד. ייתכן שההפרעה נובעת מסיבות אחרות כגון השמנה של הכבד. עליך לפנות לרופא לבירור נוסף לסיבת ההפרעה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול