מנומטריה של הושט+ניטור חומצה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

09/07/2005 | 22:06 | מאת: אורלי

שלום רב, אני סבלתי מרגורגיטציה, אי נוחות וכאבים בקיבה. בבדיקה שנעשתה מצאו שהיה לי חיידק בקיבה קיבלתי טיפול אנטיביוטי והוא נעלם אך השאיר דלקת קטנה בקיבה. כיום התופעות נעלמו מלבד מידי פעם רגורגיטציה. הופנתי לעשות מנומטריה של הושט + ניתור חומצה. כשביררתי איך מתבצעת הבדיקה די נרתעתי מהעיניין. שאלותי הם מה כבר יכול להיות לי בושט? והאם לא ניתן לטפל בכך גם בלי לבצע את הבדיקה? תודה רבה, אורלי

12/07/2005 | 07:49 | מאת: ד"ר אייל גל

ייתכן שאת סובלת מרפלוקס של תוכן קיבה לוושט. אמנן הבדיקות שציינת יכולות לאמת את האבחנה אך ברב המקרים אינן הכרחיות לאבחנה וטיפול (לרב ע"י כדורים נוגדי חומצה). הבדיקות נעשות בד"כ כששוקלים ניתוח או כשאין השפעה מספקת של הטיפול. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול