רוטינה לבדיקת קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

09/07/2005 | 19:00 | מאת: חגית

שלום- שמי חגית אני בת 48 וסובלת ממחלת קרוהן מזה 22 שנה, נמצאת במעקב רציף אצל גסטרו אנטרולוג. לפני שנתיים בצעתי קולונוסקופיה, מה הרוטינה בבדיקות אלו במחלה זו? האם כל שנה ?כל שנתיים.? או לפי הקליניקה. אני מטופלת בכדורי פורינטול ומרגישה מצויין.תודה חגית

12/07/2005 | 07:46 | מאת: ד"ר אייל גל

אם המחלה מערבת מעי דק בלבד אין צורך בבדיקות קולונוסקופיה למעקב, אם יש מעורבות של המעי הגס אז הרוטינה דומה לקוליטיס (קולונוסקופיה אחת ל 1-2 שנים לאחר 10 שנות מחלה). ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול