החמרה משמעותית לאחר בדיקה אנדוסקופית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/07/2005 | 13:46 | מאת: בן נר

ב20.6 עברתי בדיקה גאסטרופיה, לאחר תלונות על ירידה בתיאבון ,מלאות ,גיהוקים, ברקע ריפלוקס קל ביותר ,שמעולם לא הצריך טיפול או הקלה,ולא אושר בבדיקות כנ"ל קודמות. בבדיקה עקב חשד לתיסמונת בארט,נילקחו הרבה ביופסיות, לאחר הבדיקה התחיל חומציות מתמדת חזקה עד לפה ,עם הקרנות לגב ,והשפעות שליליות בכל הגוף,לאחר מספר ימים ניתן לי כדור ממשפחת לוסק 40 מג(מקס) בבוקר,וכן םותר חומצה ,עוזר חלקית,כרגע םובל מצריבה קלה מתמדת. ןמזה מספר לילות למרות השיפוע ריפלוקס הורס את שנתי. אם לא יכול שיפור מתכננים בדיקה חוזרת אצל אןתן רןפא שידוע כמעולה. עצתך?? אני די בהלם מהסיבוך

09/07/2005 | 23:17 | מאת: ד"ר אייל גל

לא נראה לי שמדובר בסיבוך, נוכחות של מחלת בארט מצביעה על רפלוקס משמעותי במשך שנים וידוע כי התמרת תאי הוושט לתאים מטאפלסטיים (בארט) גורמת לירידה ברגישות הוושט לחומצה. נטילת ביופסיות מרובות מהמקום היא הכרחית אך יכולה לגרום לחשיפה של קצות עצבים הנמצאים מתחת לרירית ועקב כך לרגישות מוגברת וצרבות. אני מניח שהמצב יחזור לקדמותו לאחר התחדשות האפיתל וריפוי המקום. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול