צרבות חוזרות לאורך שנים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/07/2005 | 01:24 | מאת: ניר

דוקטורים שלום. יש לי חבר טוב, בן 40, אשר לו בעיה של צרבות חוזרות מגיל 14 (הבעיה קיימת גם אצל אביו). אני מכיר אותו כשנה ובכל התקופה הזאת כמעט בכל יום יש לו צרבות לפחות פעם אחת ביום. הפתרונות שלו לבעיה משתנים מתקופה לתקופה - בעבר היה נעזר בתרופה 'גסטרו', כמוכן סוכריות Tums רבות וכיום משתמש בסודה לשתיה (ראוי לציין כי כל אלו על בסיס יומיומי לאורך שנים). כמוכן הוא מתלונן רבות על בחילות ו'צרות' בבטן, לפחות פעם בשבוע להערכתי. ידוע לי שהוא עבר בדיקה לגלות האם יש לו את החיידק שגורם לחומציות בקיבה, אולם לא בדק את התוצאות וכיום הוא נמנע מלעשות בדיקה חוזרת בגלל שלמשך השבוע שלפני הבדיקה הוא לא יוכל להשתמש בנוגדי חומצה ושאר תכשירים והדבר בלתי נסבל עבורו. בכלליות הבעיה אצלו במצב של הזנחה ופתרונות זמניים ומיידיים. בתשובתכם אליי אבקש שתפרטו מה ניתן לעשות בנידון שהוא יותר חכם מדרך הפעולה שחברי הטוב נוקט בה, מה שווה ליבדוק, וכמוכן מהן ההשלכות של המשך ההזנחה ואי הבירור של הבעיה. ראוי להדגיש שהוא לא מבצע שום בדיקות בקיבה בשנים האחרונות ורק מטפל בסימפטומים בתרופות ללא מרשם רופא - כלומר ללא פיקוח רפואי. המון המון תודה, ניר

09/07/2005 | 23:04 | מאת: ד"ר אייל גל

לצרבת יומיומית ממושכת עלולות להיות השפעות שליליות ארוכות טווח כגון דלקת כרונית של הוושט, הצרויות בוושט, שינויים טרום סרטניים וכן קיימת עליה בשכיחות סרטן הוושט. אין להזניח מצב זה והטיפול הסימפטומטי אינו מונע את הסיבוכים, יש לגשת לבדיקת רופא גסטרו שיפנה אותו לגסטרוסקופיה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול