המנגיומה ותזונה מתאימה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

05/07/2005 | 14:13 | מאת: יעל

שלום, רציתי לדעת מהי המנגיומה בכבד, ממה היא נגרמת והאם יש תזונה מתאימה היכולה לסייע. עלי לציין שההמנגיומה בגודל של אגרוף. תודה רבה יעל

09/07/2005 | 22:52 | מאת: ד"ר אייל גל

מדובר בגידול שפיר של כלי דם בכבד וזהו ממצא שכיח מאד בבדיקות הדמייה כגון אולטראסאונד ו CT . להמנגיומה אין חשיבות קלינית ברב המקרים ואינה דורשת טיפול. המנגיומות גדולות מאד יכולות לגרום ללחץ מקומי על אברים סמוכים ולעתים נדירות לדמם. אין קשר בין המנגיומות לתזונה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול