נפיחות בבטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

04/07/2005 | 16:10 | מאת: ע.

שלום לכם אני פונה לכם לקבלת ייעוץ שאני כל כך זקוק לו בחודשים האחרונוים סבלתי מנפיחות בבטן(הצטברות גזים) והיה לי כאבים עזים בתחתית הבטן. שהלכתי אצל הרופא נתן לי אנצפלמד(מסדיר הפרעות בעיכול) הרגשתי הקלה מסוימת אבל זה לא עזר אז עשיתי בדעקת דם לבדוק האם נמצא אצלי החיידק H.Pylori ואכן נמצא אצלי חיידק זה. לקחתי טיפול אנטיביוטי משולש סיימתי אותו וכרגע אני לוקח לוסק יש הקלה אבל לפעמים אני עדיין מרגיש כאבים ונפיחות. הרופא אמר לי שהטיפול עדיין לא הסתיים וכדאי לחכות נא לעזור לי בבקשה . תודה

05/07/2005 | 23:56 | מאת: ד"ר אייל גל

נשמע שאתה כרגע בבירור וטיפול, יש להעזר בסבלנות ולחכות להשפעת הטיפול וכן רצוי לוודא העלמות החיידק ע"י בדיקת נשיפה. במידה ואין שיפור רצוי לפנות לגסטרו לבירור נוסף. ד"ר גל

15/06/2008 | 21:06 | מאת: תמי

אני סובלת מכאבי בטן חזקים בין הבטן העליונה לאמצע הבטן שבאים כגלים כאילו קושרים לי את הבטן עם חגורה חזק חזק עד כדי מחנק. ולאט לאט משתחרר וחוזר חלילה. הכאב התחיל לי לפני יומיים ומתגבר כל הזמן. אני מנסה להוציא נפיחות, אך ללא הואיל. הכאב כל כך חזק שאני מתלבטת אם להגיע למיון. עלי לציין שהבטן מאד נפוחה וקשה. מה עלי לעשות?

20/09/2008 | 16:57 | מאת: מ

גם אני סובלת בזמן האחרון מנפיחות בבטן אבל אין לי גזים, שאני קמה בבוקר הבטן שטוחה ובמהלך היום היא גדלה במיוחד אחרי שאני אוכלת או שותה, ובגלל שאני רזה רואים את זה עוד יותר! רציתי לדעת מה אפשר לעשות כדי שלא תיהיה בטן נפוחה וממה זה נגרם?!

31/10/2008 | 16:12 | מאת: מיכל

שלום, חזרתי מטיול בהודו לאחרונה. ב-10 הימים האחרונים (3 ימים שם ושבוע בארץ) סבלתי משלשול כמה פעמים ביום והרגשת עייפות מעיקה. ביומיים הראשונים השלשול היה חריף ובלתי נשלט ומלווה בחום של 38.5 ולאחר מכן נרגע וירד ל-5 פעמים ביום, בעיקר בשעות הלילה. במקביל סיימתי טיפול בציפרודקס 500 מ"ג משך 5 ימים. הבטן שלי מאוד נפוחה מאז, חשבתי תחילה שזה בגלל המחזור החודשי אז זה כבר הסתיים והבטן ללא שינוי. כמו כן, אני סובלת מגזים - דבר שלא סבלתי ממנו לעולם. פרט לכך, יש לי יציאות רגילות מרובות במשך היום (בדר"כ אחת ליומיים, בימים האחרונים 3 פעמים ביום). מה עשויה להיות הסיבה לכך? האם יש טעם לפנות לבדיקות צואה? יכול להיות שיש לי טפיל אחר שהאנטיביוטיקה לא מתאימה לטיפול בו?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול