צליאק?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

04/07/2005 | 12:47 | מאת: יעל

ד"ר גל שלום בבדיקות סרולוגיה התקבלו התוצאות הבאות: gliadin IgA Ab positive gliadin IgG Ab low positive endomysial Ab positive 1/40 אין לי שום סימפטומים של צליאק, האם אכן מדובר בצליאק, והאם יש צורך לעבור לדיאטה נטולת גלוטן? תודה מראש על התשובה

05/07/2005 | 23:54 | מאת: ד"ר אייל גל

נוכחות של נוגדנים לצלייק ובמיוחד אנטי גליאדין מעלה חשד גבוה למחלת צלייק ובעיקר אם היא מלווה בהפרעות נוספות כגון אנמיה מחסר ברזל, חסר חומצה פולית, בריחת סידן וירידה ברמת הסידן וכן בתופעות קליניות כגון כאבי בטן, שלשולים, נפיחות בבטן וירידת משקל (אופייני יותר בילדים). לשם אבחנה סופית יש לבצע גסטרוסקופיה עם ביופסיות מהתריסריון לפני שמתחילים בדיאטה דלת גלוטן. ד"ר גל

05/04/2006 | 15:20 | מאת: מיכל

אני סובלת מצליאק כ 8 שנים. בשנתיים האחרונות עליתי כ 10 קילו ואני מרגישה מאוד נפוחה. אני לא מצליחה לרדת במשקל למרות מאמצים רבים. שאלתי היא האם יש קשר לצליאק לבין ההיתנפחות שלי ואי ירידה במשקל? תודה..

11/12/2008 | 20:00 | מאת: ויולטה

שלום, רציתי לשאל, לפי גסטרו+ביופסיה+ בדיקת גנטית הובחן-צליאק ולאחר מכן עשו לי בדיקת דם רגילה -ובתוצאה -קטן מ-3 IgA Ab (ז"א אין מחלה) יכול להיות שאינני חולת צליאק תודה רבה ויולטה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול