כמה שאלות...

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

02/07/2005 | 11:48 | מאת: טל

שלום שמי טל ואני בת 21, לפני 4 שנים אובחנתי כחולה במחלת קרוהן (האיבחון נעשה לאחר שהגתי לבי"ח עם חשד לאפנדציטיס שלאחר סי.טי הפך לקרוהן) לאחר טיפול מקיף במחלה - נתנו לי את כל התופות - פנטסה,פרדנינזון ובסוף גם בודנינזון,אימורן (75 מ"ג) לוסק,אנטיביוטיקות למיניהם וכו'... וכמו כן נעשו לי גם כל הבדיקות האפשריות - ווקט פסז' ,סי.טי,גסטרוסקופיה (הביופסיה הייתה תקינה) קולונסקופיה (ביופסיה תקינה ) אבל הראו סימני דלקת - התוצאות לא היו חד משמעיות לקרוהן, אך בכל מקרה טופלתי כחולה במחלה,לאחר כמעט 5 חודשים שהרופאים ראו שהטיפול לא בדיוק עובד, הם ביצעו לפרסקופיה ובאותו זמן גם בחרו להוציא את התוספתן - מה שהתברר בניתוח כזה שגרם לבעיה - התוספתן היה אפנדציטיס כרוני והרופאים טענו שכך הבעיה תיפתר. הבעיה לא נפתרה,אומנם לא סבלתי מכאבי בטן בעוצמה כזאת,אך המשכתי לסבול... התגייסתי לצבא (לאחר מצבקים רבים איתם) ושוחררתי לאחר שנה ו-7 (כמעט שירות מלא) עם פרופיל 24 בגלל IBS עם הפרעה תיפקודית ניכרת , שזה מה שהרופא טוען שיש.. דרך אגב,במהלך הצבא עשיתי את הבדיקה של המעיי עם הגלולה שהייתה תקינה השאלה שלי היא כזאת - דבר ראשון האם יש איזשהו סיכוי שכל התרופות שלקחתי אז גרמו לי לבעיות בהווה,אם זה במערכת העיכול בפרט או במערכת החיסון בכלל? מה שחושף אותי להיות יותר פגיעה? ואם זה אכן IBS מה ניתן לעשות כדי לשפר את מצבי, יש ימים ולפעמים שבועות שאני לא יכולה לזוז , לא הגיוני שבחורה בת 21 בלי שום הבחנה משמעותי ודרך טיפול תחיה את חייה בסל, לפחות זה לא נשמע הגיוני לי... אשמח לכל עצה, הערה או תגובה כלשהי.. בתודה מראש טל

03/07/2005 | 21:37 | מאת: ד"ר אייל גל

IBS יכול להתפתח בעקבות זיהום או ניתוח במעי וכן יכולות להווצר הדבקויות סביב המעי בעקבות הניתוח היכולות לחכות IBS. לא נראה לי שהתרופות גרמו לבעיה מאחר והפגיעה במערכת החיסון היא זמנית וחולפת. חשוב לנסות להתמודד עם המחלה ולא לחפש עוד ועוד בדיקות שרק מסבכות את המצב. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול