uc

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

26/06/2005 | 23:55 | מאת: שיר

תודה על תגובתך ד"ר גל אך יש לי שאלה נוספת.... אני חולת UC בת 22 מחלתי היתה ברמיסיה כ-שנתיים וקצת... לפני שלושה חודשים החל הסיפור מחדש מלווה בחום שלא עולה על 38 ב HGB:14 וש"ד 13 לאחר שבועיים ביצעתי שוב ספירה ובה HGB 11.9 ש"ד 20 , שאלתי אלייך: האם תתכן ירידה כזאת של המוגלובין כעבורשבועיים? בהתייעצות עם רופא גסטרו הוא הציע להתחיל טיפול באימורן שסירבתי כי חוץ מ HGB הכל היה תקין וכי יש לי שלשולים ויציאות דמיות אך לא ברמה שמונעות ממני לתפקד ... לאחר שקראתי על התרופה וקראתי על תופעות הלוואי איני חושבת שאני צריכה לקחת תרופה שכזאת ובטח שלא סטרואידים כיוון שקיים סיכוי שתופעות הלוואי יציקו לי יותר מתופעות המחלה. מה גם שאיני יודעת על השפעת התרופה לטווח הארוך...(לפני שנתיים הציעו לי אימורן וסירבתי לאחר שיחה עם מנהל המחלקה שהסכים איתי הוחלט לא להשתמש באימורן ואף לא בסטרואידים).האם לא נותנים אימורן רק לאנשים שמאוד סובלים מן המחלה וקיימת פגיעה בתפקוד היומי שלהם? האם היא לא יעילה יותר במקרה של קרוהן? לסיכום- ביקרתי היום במרפאה והרופא כתב לי מרשם לאנטי' בשם פלג'יל האם יש סיכונים לאנטיבי' שכזאת? האם לדעתך יש מקום לקחת אותה? אודה לך על תשומת הלב

28/06/2005 | 23:17 | מאת: ד"ר אייל גל

אני בהחלט מסכים שיש למצות טיפולים "קלים" יחסית לפני שמתחילים בתרופות האימונוסופרסיביות. עם זאת, יש לנו מטופלים רבים המסתדרים מצויין עם אימורן 2-3 כדורים ליום כמעט ללא תופעות לוואי והמטרד העיקרי הוא בדיקות הדם התכופות המבוצעות בעיקר בתחילת הטיפול. ניתן לנסות מטרוג'יל אך לרב אין זה פתרון לטווח רחוק. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול