בדיקות והסברים-תודה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/06/2005 | 18:41 | מאת: ג.

יש לי צליאק... לפני מס' ימים כנראה שהתייבשתי (סבלתי חודשיים לפני כן מכאבי בטן,ואני הולכת לגאסטרו ). התחילו לי הזיות ולא יכולתי לשתות או לאכול ,הקאתי הכל. הגעתי למיון,והנה תוצאות הבדיקות: (cre-45 (60-106 (alt-<3 (6-53 (ggpt-10 (10-80 (Ldh-337 (300-620 (wbc-3.6 (4-10 (Ly-1.0 (1.5-4 (eo-0.0 (0.04-0.4 (ba-0.0 (0.02-0.1 נאמר לי שבגלל שההמוגלובין לי (שהוא בד"כ 9! ,היה 14.7 ,זה מראה על התייבשות -האם זה נכון), בנוסף,נאמר לי שבעקבות הצליאק, אינני סופגת כראוי ויטמינים במיוחד מסוג B, B1, האם זה מה שגרם להזיות שהיו לי? מה מראות תוצאות הבדיקות שלי? האם עליי לקבל זריקות ? (קיבלתי בבי"ח B1 בזריקה,) או האם כדורים מספיקים?,והאם זה לכל החיים? תודה רבה

19/06/2005 | 21:54 | מאת: ד"ר אייל גל

לא אתייחס ספציפית לבדיקות. רמת המוגלובין יכולה לעלות בזמן התייבשות מכיוון שאחוז המיים בדם יורד ואז ריכוז ההמוגלובין עולה. לאחר החזרת נוזלים ההמוגלובין חוזר לרמתו הנורמלית. הזיות יכולות להיות חלק מהתייבשות קיצונית או כחלק ממכת חום ולא בהכרח עקב חסר ויטמינים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול