דלקת בוושט ?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/06/2005 | 18:55 | מאת: שלי

לרופאי הפורום, שלום רב, לפני כ-חודש התחלתי להרגיש כאילו נתקעה לי חתיכת לחם בתחתית הגרון. עקב אי התייחסותי הרצינית לענין ,לאחר שבוע "חתיכת" הלחם הפכה ללבנת בטון והרגשתי כאבים בקיבה שעברו גם לגב העליון ועדיין תחושה מציקה מאוד של משהו תקוע לי בגרון. אין לי בבעיות בבליעה ואין לי שום צרבות! רופא המשפחה נתן לי גסטרו שהקל על הכאבים בקיבה ובגב אבל לא הצליח לרפא את "התקיעות" בגרון. כעת אני נוטלת לוסק כבר יומיים וללא שיפור משמעותי המצב.רופא המשפחה טוען שמדובר בדלקת בוושט ואולי בחיידק במערכת העיכול. נדע זאת לאחר תוצאות בדיקות הדם . בנוסף לתיאור לעיל אני גם מרגישה חסרת כוחות ואנרגיה . מה דעתכם ? יש לכם רעיון ? אודה על תשובתכם. בברכה, שלי

19/06/2005 | 21:44 | מאת: ד"ר אייל גל

ייתכן שמדובר ברפלוקס. אם קיימת הפרעה בבליעת מזון רצוי להבדק בדחיפות ע"י גסטרואנטרולוג. ד"ר גל

19/06/2005 | 22:29 | מאת: שלי

ד"ר גל, תודה על תשובתך... יחד עם זאת כפי שכתבתי בהודעה הראשונה, אין לי צרבות ואין לי בעיות בבליעה. יש לי תחושה שבלעתי עינב והוא תקוע בגרון. "עינב" זה הופך למעיק וגדול יותר לאחר אכילה. כמו"כ מאז התחלת תופעה זו יש לי התכווצויות בקיבה וכאבים אם אני לא אוכלת כל 5-6 שעות, דבר שלא חוויתי מיימיי. (דרך אגב אני בת 37 ,אם זה חשוב מבחינה רפואית) אם תוכל להתייחס למכתבי למרות עיסוקייך הרבים אודה לך מאוד. בברכת שבוע טוב שלי

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול